Ukraina: OPRA donerer til Hospitallers

OPRA donerer 51.344 kr til Hospitallers livbergende arbeid i Ukraina

Publisert 28. februar 2022

OPRA ble startet med ett mål for øye - å støtte samfunnsborgere som legger egen sikkerhet og trygghet til side, for å kunne bistå i ekstraordinære situasjoner. Det målet tenker vi å stå opp for i dag.

Programmet arbeider for personell og vernepliktige i Forsvaret, Politiet, Brannvesenet, Ambulansetjenesten, Sivilforsvaret og de frivillige redningstjenestene. Men av og til må vi løfte blikket, og se hvor innsatsen vår gir best resultat.

OPRA har hele tiden blitt drevet på et stramt budsjett. For å kunne muliggjøre fremtidige planer, som utvikling av egen app og ansettelser av tidligere operative/veteraner på sikt, jobber teamet frivillig, uten lønn eller andre godtgjørelser. Det har ført til en oppspart sum på konto, som har stått urørt.

Teamet besluttet i går å utsette disse planene, og heller bruke pengene et sted der de behøves nå. Det pågår en angrepskrig i Ukraina, en krig som kommer til å ha et potensielt enormt nedslagsfelt om den ikke stoppes i tide.

OPRA har besluttet å donere oppsparte midler - 51.344 kr - uavkortet til den frivillige organisasjonen Hospitallers i Ukraina. Hospitallers består av frivillige paramedics og leger som jobber på frontlinjen for å redde livene til mennesker som blir rammet av krigen. Midlene øremerkes livbergende medisinsk utstyr. Du kan lese mer om Hospitallers og det viktige arbeidet de gjør her.

Av denne grunn blir både appen og et par andre tekniske forbedringer utsatt i et par måneder. Teamet håper på forståelse.