Alle nyheter
OPRA-spydet tildeles: Lars Flatø Nessa

OPRA-spydet tildeles: Lars Flatø Nessa

Lars Flatø Nessa fra Fister tildeles OPRA-spydet.

Publisert 11. desember 2022

I juryens begrunnelse står følgende;

«OPRA-spydet tildeles Lars Flatø Nessa for langvarig, frivillig og uselvisk innsats for mennesker i nød.»

Bakgrunn

Lars Flatø Nessa har fra 2014 til 2022 ledet Rogaland Alpine Redningsgruppe.

Steinar Kragset, redningsklatrer i RAR, forteller: "Lars har ledet Rogaland Alpine Redningsgruppe på en raus og trygg måte. Han har lagt ned stor frivillig innsats både som redningsklatrer og leder, og er et forbilde for resten av gruppa."

Ikke alle kjener til Norske Alpine Redningsgrupper. Dette er de frivillige som Politiet og redningstjenesten kaller inn når værforholdene og terrenget i fjellet gjør det umulig for helikoptre å operere. Gruppene består av noen av Norges dyktigste og mest erfarne klatrere. De redder mennesker i akutt fare og sørger for at de som har mistet livet blir hentet ned til sitt siste hvilested. Redningsklatrerne, som står på frivillig beredskap 24 timer i døgnet, fortjener største heder.

OPRA-spydet

Hedersprisen ble overlevert prisvinner 13. desember 2022 under årsmøte for Rogaland Alpine Redningsgruppe. Prisen består av OPRA-spydet, testimonium og 15 000 kr.

Last ned fra App Store

OPRA bruker informasjonskapsler til å anonymt se hvordan du bruker løsningen. OPRA bruker ikke informasjonskapsler til å spore deg over internettet, eller til å selge din data.

Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler