OPRA-spydet tildeles: Rigoberto Villarroel

Rigoberto Villarroel fra Kongsberg tildeles det aller første OPRA-spydet.

Publisert 30. april 2022

I juryens begrunnelse står følgende;

«Hedersprisen tildeles for utvist mot, handlekraft og på forbilledlig vis å ha bidratt til å redde andre mennesker ved å sette eget liv i umiddelbar fare.»

Bakgrunn

I oktober 2021 var politimannen Rigoberto Villarroel med sin familie på fritiden, da han overhørte en kvinne si ordet «politi» på telefon.

Han tok kontakt med kvinnen, som forklarte at det var en person som skjøt med bue i nærbutikken og at hun selv var blitt skutt. Først tenkte han det var snakk om lekepiler, men innså på vei mot butikken at det dreide seg om ekte piler med stålspiss.

Rigoberto valgte umiddelbart å gå inn i butikken uten noen form for bevæpning eller beskyttelsesutstyr, med stor fare for eget liv.

I butikken evakuerte han flere mennesker før han selv ble skutt av en pil som gikk 9 cm inn i ryggen.

Videre oppholdt han angriperen i flere minutter til en patrulje var på stedet. Rigoberto fortsatte å evakuere mennesker i umiddelbar nærhet, fremdeles med en pil stående i ryggen.

Hans innsats og uselviskhet bidro på avgjørende vis til å redde menneskeliv.

OPRA-spydet

Det er første gang OPRA-spydet deles ut. Juryen er stolte av å gi hedersprisen til en familiefar og politimann som på fritiden bidro til å redde liv ved å reagere umiddelbart på en livstruende situasjon.

Før overlevering var OPRA-spydet med på en av de aller siste turene i F-16 for å gjøre ekstra heder på Rigoberto. Spydet har logget 1,8 flytimer i low level. Flykart fra turen og bilder er overlevert prisvinner.

Hedersprisen består av OPRA-spydet, testimonium og 15 000 kr.

Last ned fra App Store