Alle nyheter
OPRA-spydet tildeles: Rigoberto Villarroel

OPRA-spydet tildeles: Rigoberto Villarroel

Rigoberto Villarroel fra Kongsberg tildeles det aller første OPRA-spydet.

Publisert 30. april 2022

I juryens begrunnelse står følgende;

«Hedersprisen tildeles for utvist mot, handlekraft og på forbilledlig vis å ha bidratt til å redde andre mennesker ved å sette eget liv i umiddelbar fare.»

Bakgrunn

I oktober 2021 var politimannen Rigoberto Villarroel på fritiden med familien sin da han overhørte en kvinne nevne ordet "politi" i en telefonsamtale. Han tok kontakt med kvinnen, som fortalte at en person skjøt med bue i nærbutikken, og at hun selv var blitt truffet. Først trodde Rigoberto det dreide seg om lekepiler, men på vei til butikken innså han at det var ekte piler med stålspiss.

Uten å nøle gikk Rigoberto inn i butikken, uten våpen eller beskyttelsesutstyr, og utsatte seg selv for stor fare. Inne i butikken evakuerte han flere personer før han selv ble truffet av en pil som penetrerte 9 cm inn i ryggen. Til tross for skadene, oppholdt han angriperen i flere minutter inntil en patrulje kom til stedet. Rigoberto fortsatte å evakuere personer i umiddelbar nærhet, selv med pilen fremdeles stående i ryggen.

Hans heltemodige innsats og uselviskhet var avgjørende for å redde flere menneskeliv.

OPRA-spydet

OPRA-spydet deles ut for aller første gang, og juryen er stolte av å gi hedersprisen til en familiefar og politimann som på fritiden reddet liv ved å reagere umiddelbart på en livstruende situasjon.

Før selve overrekkelsen var OPRA-spydet med på en av de aller siste turene med F-16, som en ekstra markering for å hedre Rigoberto. Spydet har logget 1,8 flytimer i lav høyde. Flykartet fra turen, sammen med bilder, ble overlevert til prisvinneren.

Hedersprisen består av OPRA-spydet, testimonium og 15 000 kr.

Last ned fra App Store

OPRA bruker informasjonskapsler til å anonymt se hvordan du bruker løsningen. OPRA bruker ikke informasjonskapsler til å spore deg over internettet, eller til å selge din data.

Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler